Bygg 04 - Mina bygg-, kart- och mätärenden

LÄS MER

Här kan du som sökande, kontaktperson (ombud) eller kontrollansvarig se vad som händer i dina ärenden.  Ärenden som syns är byggärenden och kart- & mätbeställningar.

 

Om du önskar att skicka in kompletteringar i ditt pågående ärende så ska du använda e-tjänsten Komplettera ditt pågående ärende.

Om du har byggt färdigt och vill ta din byggnation i bruk ska du använda e-tjänsten Ansökan om slutbesked för att skicka in handlingar som krävs för du ska få slutbesked.

Förutsättningar

Om du har ett ärende registrerat på dig med ditt personnummer kan du ta del av det här. Det är endast sådant som är offentligt som finns att läsa. Det finns möjlighet att se både pågående och avslutade ärenden.

 

När du ska logga in i e-tjänsten får du välja om du vill fortsätta som privatperson eller som företag. Som privatperson kan du se ärenden som du är registrerad på,  som privatperson, kontrollansvarig eller som kontaktperson åt ett företag.

Väljer du att fortsätta som företag kan du logga in på ett företags ärenden genom att först logga in med din e-legitimation och sedan ange vilket företag du vill gå vidare som. För att kunna gå vidare måste du ha företagets organisationsnummer och det kundnummer från vårt ärendehanteringssystem som har skickats med i de utskick som gjorts i ärendet.

Du loggar in med din e-legitimation även om du ska logga in som kontaktperson åt företag för att vi ska veta att du är en riktig person. 

Vad händer när du har tittat på dina ärenden?

Det är endast en tittfunktion för att se vad som händer i ditt ärende och påverkar inte handläggningen av ärendet.

 

Frågor om e-tjänsten

Östersunds kommun
kundcenter@ostersund.se
063 - 14 30 00

Personuppgiftsansvarig

Miljö- och samhällsnämnden
gdpr@ostersund.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Att du har anmält sitt personnummer i pågående byggärende eller att du har tillgång till företagets organisationsnummer och kundnummer