Klagomål på livsmedelsverksamhet

LÄS MER

Här kan du anmäla om du 

- Om du misstänker att du blivit sjuk av ett livsmedel du köpt

- Fått allergiska reaktioner av ett livsmedel du köpt

- Upptäckt felaktig märkning av ett livsmedel 

- Upplever att du blivit lurad genom ett påstående om vad ett livsmedel består av

Förutsättningar

Om du har blivit sjuk och misstänker att mat eller dricksvatten är orsaken, ska du anmäla detta till kommunen. Tänk på att anmäla så snart som möjligt efter att du blivit sjuk. Ju längre tid som går, desto svårare blir det för oss att utreda den misstänka matförgiftningen.

Vad händer när du skickat in ärendet?

Vi kontaktar alltid det aktuella livsmedelsföretaget eller den aktuella dricksvattenproducenten när vi får in en anmälan om misstänkt matförgiftning. Om flera har blivit sjuka gör kommunens livsmedelsinspektörer även en kontroll som omfattar bland annat personalhygien, rengöring och hanteringen av livsmedel i verksamheten (som temperaturhållning och rengöring). Ofta tar vi också prover på den typ av livsmedel som du misstänker att du blivit sjuk av.

Fråga om inloggning

Om du väljer att logga in hämtas vissa uppgifter automatiskt från exempelvis Skatteverket. Om du loggar in sparas också ditt ärende under "Mina sidor". Där återfinner du även dina övriga ärenden tillsammans med registrerade personuppgifter och eventuella köplatser eller bokningar som du gjort. Om du väljer att logga in kommer du inte längre kunna lämna in ärendet anonymt.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa