Modell för fotografering eller filminspelning

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du anmäla dig eller ditt barn som modell för fotografering eller filminspelning.

Förutsättningar

Östersunds kommun har löpande behov av modeller till fotograferingar och filminspelningar – tack för att du anmäler ditt intresse!

 

Bilder och filmer används för att illustrera kommunens verksamhet. De kan också användas av kommunen och Visit Östersund/Destination Östersund för att marknadsföra Östersund.

Vad händer när du har skickat in ärendet?

När du har skickat in det här ärendet läggs du in i vår modellbank. När vi ska fotografera eller göra en filminspelning kommer vi att gå igenom modellbanken och eventuellt kontakta dig och fråga om du kan delta.

 

Din anmälan är givetvis inte bindande utan du kan tacka nej när du får en förfrågan. Du kan också be oss plocka bort dig ur vår modellbank om du inte längre är intresserad av att vara anmäld som modell.

 

Du får som regel  ingen ekonomisk ersättning om du medverkar vid fotografering eller filminspelning. Du får bilderna och filmklippen där du medverkar samt profilprodukter för ett värde upp till 99 kronor. Vid större produktioner, som kräver mer omfattande deltagande av en modell, kan högre ersättning utgå. Vilken eventuell ersättning som utgår  regleras i ett modellavtal som du signerar i samband med fotograferingen eller filminspelningen.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa