E-Förslag

En gång- och cykelkulvert under Strandgatan och järnvägen mellan Stortorget och Badhusparken

Status
Under omröstning
Röstning avslutas
2024-04-15
Antal röster
4

Beskrivning
Det här är en korsning som alla kunniga inom trafikplanering, ingenjörskonst och underjordisk infrastruktur gärna får slå sina kloka huvuden ihop och försöka lösa om det är möjligt att göra den smidigare och säkrare med hjälp av denna idé.

All övrig trafik får då stängas av där från Strandgatan upp till torget och man får köra dit via Köpmangatan istället. De få servicefordon som behöver ta sig till Badhusparken kan kanske köra ner via den södra järnvägsövergången istället om man offrar två små björkar och en betongsugga? I gengäld får all övrig trafik fri framfart över den nuvarande korsningen på Strandgatan, dygnets alla timmar året om - till och med under Storsjöyran! Det kanske är ett välkommet inslag om stan ska växa och särskilt för alla Frösöbor, om man dessutom ska bygga bostäder på gamla zoo-området. Gångare och cyklister slipper stå och hänga vid bommarna som ibland fälls ned alldeles för tidigt. Fördelen med den här kulverten är att man inte behöver gräva så djupt. En liten trappa kan gå upp från kulverten till perrongen på Västra station. Tunnelbanekänsla?

Sådana här förslag är inte gratis att genomföra, men det kanske är lite billigare och enklare tillsvidare, än att bygga ännu en bro mellan stan och Frösön.

Inlämnat av
ANETTE ELISABETH SVEDBERG