E-Förslag

Landmärke - Östersundshjärtat

Status
Förslag som ej gått vidare
Röstning avslutad
2022-10-30
Antal röster
10

Beskrivning
Landmärke - Östersundshjärtat

Min önskan är att Östersunds kommun ska låta resa ett landmärke på Östberget.
Närmare bestämt Snöhjärtat - som blivit en så kär symbol för vår stad.

Beläget i väst jämte Gustavsbergsbacken, och riktad mot Storsjötorget i öst - skulle landmärket Östersundshjärtat stärka gemenskapen för oss som bor i Östersund och beskådar det. För ett landmärke har förmågan att sammansvetsa människor - och inte minst i oroliga tider. Som nu.

Vi som samhällsbyggare har möjligheten att utforma vår stad så den tilltalar oss. Jag tror att landmärket Östersundshjärtat inte bara skulle vara tilltalande att se på, utan också faktiskt säga oss något - om vad vår värdegrund är, vad vi står upp för, och vad vi firar tillsammans.

Jag blir varm av tanken på att se ett Snöhjärta på Östberget - upplyst i Rött, Grönt, Gult och Blått den 6 februari för att fira Samedagen.

Jag blir likaså varm av tanken på att se hur engagemanget för Prideveckan inte går obemärkt förbi i vår stad - då vårt landmärke lyses upp starkt i regnbågens färger för att visa vår solidaritet.

Slutligen vore det en fin inramning, att få sjunga Jämtlandssången med mina medjämtar under President Evas tal på Storsjöyran - allt medan Snöhjärtat blinkar i Grönt, Vitt och Blått på Frösöberget.

Snöhjärtat som landmärke tycker jag är en vacker tanke.
Och om den förverkligas till mer än en sådan, då tror jag att det kommer ge människor en känsla av glädje, en känsla av stärkt gemenskap, och framför allt, en stolthet över att vara en del av vår vackra stad - Allas, vårt Östersund.

Inlämnat av
KAJ GUSTAFSSON