E-Förslag

Rondell korsningen Sollidenvägen/Genvägen

Status
Förslag som gått vidare
Röstning avslutad
2021-12-27
Antal röster
103

Beskrivning
Det är många som ska hämta/lämna barn uppe vid förskola samt skola. Många upplever att det är svårt att ta sig in/ut från Sollidenvägen och väljer därför att köra Eriksbergsvägen istället.

Efter Eriksbergsvägen ska gående barn, cyklister, bussar och bilar samsas, med avsaknad av separat gångväg. På vintern kan även snöhögarna uppta halva vägen. Pga dessa behöver även personer korsa vägen vid flera ställen. Det saknas övergångsställen och många kör fort i morgonstressen.

Det borde vara bättre om bilisterna styrs till att ta Sollidenvägen istället där det finns gångväg och övergångsställen. Jag har barn på Innovitaskolan (fd Frigga) där trafiksituationen har varit ett evigt problem. Jag tror att situationen kring korsningen Sollidenvägen/Eriksbergsvägen skulle bli bättre om fler kom från Sollidenvägen och släpper av barn nedanför Innovitaskolan (Klockhuset) som skolan försöker få till.

Det är trist att många inte vågar släppa iväg sina barn själva på morgonen pga trafiksituationen. Jag har själv varit nära att bli påkörd i korsningen när jag följt mina barn. Jag förstår att det inte är lätt för bilisterna där.

Bifogar bilder från Eriksbergsvägen som visar att snöhögarna täcker halva vägbanan. Längre upp i kurvan ligger snön på motsatt sida!!!

Inlämnat av
JENNY OLSSON