E-Förslag

Jamtli brygga

Status
Förslag som ej gått vidare
Röstning avslutad
2021-10-01
Antal röster
14

Beskrivning
Hej,

Jag har förundrats över byggandet av bryggan vid Jamtli, och tycker det är märkligt hur resultatet har blivit av densamma.
Först byggdes hela bryggan med brädorna i sidled, när den var helt färdig revs hela bryggan upp och byggdes om med plankorna åt andra hållet. Kostnaden måste ha blivit rejäl och det helt i onödan. Hade inspektionen gjorts i inledningen av projektet, alternativt kommunikationen varit bättre i ett tidigt skede så hade skattepengar inte slösats bort!
Hela sommaren har det kommit jättemycket folk och badat från bryggan. Mycket folk hoppar och det hade varit fantastiskt bra med en badstege från sidan man kan hoppa från.
Nu har man istället byggt staket längs ena hela sidan, ett stort antal bänkar finns riktade bort från den vackra sjön och utsikten? Staketet är inoljat istället för lackat, så det kladdar och kletar.

Längs bryggsidan man kan hoppa från finns förtöjningsplatser som kan vara bra om man använder båtkranen för att sätta i och ta upp båtar? Problemet är ju höjden på dem. De är så högt placerade att få kommer åt dessa med enkelhet.

1. Det vore trevligt för många om man flyttade staketet till enbart delen där man aldrig kan hoppa i vattnet. Nära stentrappan.
2. Skapa en trappavsats där man lättare kommer åt att förtöja båten och där folk även kan hoppa och dyka.
3. Sätt en enkel badstege en bit bort från förtöjningsplatserna, så kan man enkelt komma upp från den sidan.
Även om det finns en ?badtrappa? så är det inte så lätt för barn, gamla och funktionsvarierade att använda den då den ofta är full av vassa stenar.
4. Bänkarna vore dunderbra om de placerades framför stengrisarna mot grussidan. Då kunde man sitta och njuta av den vackra utsikten?

Hälsningar Jenny

Inlämnat av
Jenny Andersson