E-Förslag

Prisanpassning för klubbar utanför Östersunds kommun under rådande pandemi

Status
Förslag som ej gått vidare
Röstning avslutad
2021-05-20
Antal röster
0

Beskrivning
Önskar att kommunen anpassar sin prislista för föreningar utanför Östersunds kommun under rådande pandemi och då idrottshallar är stängda för allmänheten.

Storsjöbadet och Brunflobadet kostar 300-700kr/h för föreningar utanför kommunen och 45kr/h för föreningar i Östersunds kommun.
( Ungdomsverksamhet)

Det finns ungdomar på olika idrottsgymnasium i landet som tillhör klubbar på den ort de går sin utbildning. Då faller de in i kategorin klubb utanför Östersunds kommun trots att de är uppvuxna och skrivna i Östersund.

Detta medför att kostnaderna som det är idag, medför att det blir för dyrt att boka banor och de ungdomar som verkligen satsar blir lidande.

Ex en simmare som tränar 1-2pass/dag och simmar 7 veckor under sommaren får en kostnad på 30.000-80.000kr. Er förvaltning anser det rimligt men det är det inte vilket medför att ni instort sett hindrar de aktiva i deras utveckling då ni istället kunde ha samma priser som för en Östersundsklubb och låta de Östersund ungdomar på idrottsgymnasium på andra orter få träna på hemmaplan under lov.

Inlämnat av
Nils Peter Hjortsberg